scaunul electric

_75055699_75055698

Tennessee adoptă legi care să-i permită utilizarea scaunului electric
Guvernul Tennessee a semnat un proiect de lege care să permită statului să utilizeze scaunul electric în execuțiile pedepsei cu moartea, dacă înjectiile cu droguri letale nu sunt disponibile. Proiectul de lege a fost adoptat, luna trecută de o majoritate covârșitoare a legislatorilor de stat.
Alte opt state din SUA dă deținuților posibilitatea să aleagă, intre scaunul electric sau injecția letală. Richard Dieter, de la Centrului de Informare al Pedeapsei cu Moartea a spus că Tennessee a fost primul stat care doreşte să adopte o lege care să permită ca scaunul electric să fie folosit în pedeapsa cu moartea.Un purtator de cuvant al guvernatorului Bill Haslam a confirmat pentru mass-media din SUA că a semnat proiectul de lege, dar nu a existat nimic oficial din partea biroului său. Legislația a fost adoptată de Senat cu un vot de 23-3 și de Camera cu 68-13, în luna aprilie.

Instanța a acceptat, îngrijorată de faptul că injectia letală poate provoca suferinţe inutile dacă nu este administrată corespunzător. Luna trecută s-a întregistrat o executare eşuată a unuia dintre deţinuţi. În acest sens, președintele Barack Obama a cerut o revizuire a problemelor legate de aplicarea pedepsei cu moartea.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-27534688

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − = 68