Schafller, listare de miliarde

487f9978-696f-4575-b386-8706bfe30f9e

Schafller, listare de miliarde

De la decizia participării în cadrul concernului Continental, membru DAX, furnizorul auto Schaeffler geme sub povara unor datorii imense de mai multe miliarde de dolari. O ofertă publică inițială trebuie să aducă acum o pasă mai bună pentru cei din Herzogenaurach.

Furnizorul auto Schaefller ia în serios planurile sale pentru o listare la bursă. Din 5 octombrie circa 25% din acțiunile companiei vor fi comercializate în mod liber, anunță compania la Herzogenaurach.

Veniturile nete au fost estimate la trei miliarde de euro, concernul nu a dorit să ofere informații concrete pe marginea acestui subiect. În schimb familia Schaeffler, ca fost unic proprietar, se desparte astfel de peste 100 de milioane de acțiuni preferențiale.

De asemenea mai este planificată emisiunea de până la 66 de milioane de acțiuni suplimentare, printre care și acțiuni preferențiale prin care să poată fi majorat capitalul companiei, iar datoriile acesteia reduse.

Hârtiile vor fi distribuite inițial doar investitorilor instituționali. Schaeffler vrea ca pe viitor să continue să plătească 25%-35% din venitul net ca și dividende. Prima distribuție este deja programată pentru acest an. Listarea la bursă este o piatră de hotar în istoria companiei, spune șeful Consiliului de Supraveghere, Georg Schaeffler.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schaeffler-plant-Milliarden-Boersengang-article15972851.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =