Schäuble laudă reformele grecilor

Grecia poate să își facă speranțe pentru alte ajutoare internaționale: Ministrul German de Finanțe, Wolfgang Schäuble, confirmă faptul că grecii fac progrese în privința reformelor cerute. Cel puțin un creditor a fost impresionat.

Grecia poate să se aștepte în luna mai la plata unor noi tranșe din programul de ajutorare, este de părere Ministrul German de Finanțe, Wolfgang Schäuble. Dacă guvernul grec își păstrează angajamentele, atunci miniștrii europeni de finanțe ar putea aproba pe data de 22 mai examinările și să achite în consecință următoarea rată din programul actual de ajutorare, spune politicianul CDU pentru ziarele grupului de media Funke.

Schäuble laudă progresele înregistrate în privința reformelor cerute de creditori. Ultimele cifre arată pozitiv, spune ministrul. Guvernul grec a fost de acord să ajusteze pensiile pentru a se potrivit tot mai mult cu situația economică și cu sistemul fiscal, iar astfel veniturile vor începe să crească din 2020. Această măsură nu a fost una ușor de implementat, este de părere Schäuble.

Experții care evaluează progresele realizate de Atena în cazul reformelor, își vor încheia activitatea în următoarele zile, spune Schäuble. Fondul Monetar Internațional (FMI) își va decide de asemenea participarea în următoarele săptămâni, a anunțat ministrul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schaeuble-lobt-Reformen-der-Griechen-article19817397.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 54 =