Schäuble lucrează la Planul Marshall al UE

47712765

Schäuble lucrează la Planul Marshall al UE
Și BCE și FMI au cerut acest lucru. Germania să apeleze la mai multe investiții guvernamentale în scopul de a oferi economiei europene un nou implus. Ministrul Finanțelor Schäuble și omologul său francez au planificat deja detaliile.

La scurt timp înainte de o reuniune informală a miniștrilor de finanțe din UE, câștigă impuls dezbaterea că Europa poate crește investițiile care favorizează creșterea economică. La Berlin, Ministerul de Finanțe a confirmat că șeful departamentului, Wolfgang Schäuble, împreună cu omologul său francez Michel Sapin lucrează la un document corespunzător. Șeful Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a cerut în special Germaniei să investească mai mult pentru a stimula economia care stagnează în zona euro. Săptămâna trecută Polonia a cerut un pachet de 500 de miliarde de euro pentru UE.

De-a lungul weekend-ului, UE finanțează reuniunea miniștrilor de la Milano. Germania și Franța lucrează la un document de discuții comune pentru reuniune, declară un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe. Acesta va oferi sugestii privind modul în care investițiile ar putea fi consolidate în diferite puncte. Săptămâna trecută, atât cancelarul german Angela Merkel (CDU) cât și vice-cancelarul Sigmar Gabriel (SPD) au subliniat faptul că este nevoie de mai multe investiții în Germania și Europa. Acest lucru trebuie să fie activat, de asemenea și prin capital privat. Merkel a subliniat recent posibilele excedente în bugetul federal ce ar trebui să fie utilizate în acest scop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =