Schäuble recomandă britanicilor modelul elvețian

IMG_0788

Brexit-ul va avea efecte negative pe termen lung asupra economiei britanice, de asta este sigur Ministrul German de Finanțe, Wolfgang Schäuble. Pentru ca lucrurile să meargă mai bine, britanicii ar trebui să ia ca exemplu pe elvețieni.

Marea Britanie ar trebui să se orienteze după modelul Elveției când vor implementa ieșirea din uniune, este de părere Ministrul German de Finanțe, Wolfgang Schäuble. Britanicii ar trebui să ia exemplu de la aceștia, pentru că ei au fost suficient de isteți ca să își păstreze suveranitatea națională, dar beneficiază și de pe urma colaborărilor cu Uniunea Europeană, spune Schäuble pentru Neuen Züricher Zeitung.

Premierul britanic, Theresa May, a anunțat recent că va opta pentru un “Brexit dur”. De asemenea, țara vrea să părăsească piața unică europeană, pentru a putea da frâu liber politicilor privind imigrația. Elveția are acces la piața unică europeană prin intermediul acordurilor bilaterale. În locul cotelor pentru forța de muncă străină, țara oferă prioritate proprilor cetățeni în ocuparea unor posturi libere.

În scrisoarea adresată guvernului britanic Schäuble a spus că trebuie luată în serios incertitudinea în creștere din rândul populației și să se explice necesitatea în loc să se evoce iluzii, că există și o modalitate ușoară de a implementa ieșirea din uniune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schaeuble-empfiehlt-Briten-Schweizer-Modell-article19615782.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 66