Schäuble vrea mai multe locații conforme Coranului

Koran

Schäuble vrea mai multe locații conforme Coranului

Speculațiile financiare și dobânzile sunt lucruri interzise de Coran. Modelele financiare islamice joacă astfel doar un rol minor la nivel mondial. Dar poate lumea să renunțe la acești bani? Ministrul de finanțe german, Wolfgang Schäuble, pledează pentru o integrare a produselor financiare.

Țările G20 vor să ofere un rol mai mare modelelor financiare islamice în cadrul investițiilor de la nivel mondial, efectuate spre exemplu, în infrastructură. Instrumentele islamice de finanțare sunt de o importanță crescândă în economia mondială, spune ministrul federal de finanțe al Germaniei, Wolfgang Schäuble, după datele delegației germane de la întâlnirea miniștrilor de finanțe și a șefilor de bănci centrale a principalelor țări industrializate și în curs de dezvoltare (G20), ce are loc la Ankara.

Instituțiile financiare internaționale trebuie astfel să depună eforturi tot mai mari pentru integrarea acestor modele în structurile financiare de la nivel mondial. Schäuble a oferit informații cu privire la rezultatul consultărilor unei grupe de lucru G20 pe probleme de investiții și infrastructură, ce a avut loc la Berlin.

Modelele financiare islamice necesită de regulă pentru afaceri cu credit legătura cu bunuri concrete și părți de avere precum terenuri sau alte proprietăți imobiliare. Motivul este că pentru acestea Coranul interzice obținerea de dobânzi. Chiar și speculațiile sau preluările ce implică riscuri mari sunt interzise.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schaeuble-wirbt-fuer-korankonforme-Anlagen-article15872711.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 85