Schenker testează camionul viitorului

Acestea ar trebui să ruleze pe șosele bară la bară, autonom și interconectate: Schenker, subsidiară a Deutsche Bahn, va trimite din anul 2018 coloane de camioane autonome pe autostrăzile germane. Potrivit experților, tehnologia promite un potențial semnificativ de economisire și eficiență.

Transportul de mărfuri pe străzile și autostrăzile germane pare să aibe nevoie de o schimbare urgentă: traficul tot mai mare de camioane de mărfuri afectează atât oamenii cât și mediul înconjurător și crește riscul de accidente. Dar tehnologia modernă promite un remediu: În prezent diferiți producători mari de camioane dezvoltă sisteme de rulare autonomă, care ar trebui să rezolve câteva dintre aceste probleme.

Experții sunt de acord că dezvoltarea de camioane autonome este ceva absolut necesar. Conform unui studiu al companiei de consultanță Pricewaterhouse Coopers (PwC) reiese că traficul de camioane din următorii zece ani se va schimba fundamental. Decisive vor fi noile inovații tehnologice, precum conducerea autonomă și vehicule interconectate.

Un pas în această direcție este făcut deja de Schenker, o subsidiară a Deutsche Bahn, care din primăvara următoare vrea să efectueze teste pe autostrăzile germane cu coloane de camioane dirijate electronic și interconectate. Porțiunea de test aleasă este pe A9 între Nürnberg și München.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schenker-testet-Lkw-der-Zukunft-article19929219.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 30