schimb de inventii

  • urn-newsml-dpa-com-20090101-140127-99-01795-large-4-3Samsung construiește alianțe

După ani de războaie privind brevetele, Samsung va finaliza în sfârșit un acord cu rivalii Ericsson și Google. Va rezulta o alianță puternică menită să pună probleme în special companiei Apple.

 

Cei trei giganți din industrie s-au decis să cadă în sfârșit la pace. Scopul viitorului acord este schimbul de invenții între cei trei. Astfel, liderul coreean de pe piața telefoanelor mobile inteligente își consolidează poziția la scurt timp înainte de un nou proces important de brevete împotriva Apple.

 

Cu toate aceastea, pentru a face pace cu producătorul suedez de echipamente de rețea, Samsung ar putea scoate din buzunar sume mari de bani. Asta pentru că Samsung este obligată la o plată specială și la plata unor sume datorate pentru drepturi de autor. Ericcson a raportat în trimestrul al patrulea al anului 2013 un profit îmbunătățit, de 3,3 miliarde de coroane (aproximativ 375 de milioane de euro), conform anunțului făcut luni de companie. Chiar mai importantntă decât atât pentru Samsung ar putea fi colaborarea pe termen lung cu Google, care a fost de asemenea anunțată în cursul zilei de luni. Cele două companii doresc ca în următorii 10 ani să își acorde reciproc acces la invențiile lor. Samsung este cel mai important furnizor de telefoane și tablete din lume, folosind sistemul de operare Android.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/samsung-patentabkommen-mit-google-und-ericsson-a-945734.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1