Schimbare de putere la Riad

Abdalaziz-Salman-bin

Schimbare de putere la Riad

Regele Abdullah din Arabia Saudită a murit, astfel că fratele său Salman îi va urma la putere. Iar pentru Occident asta înseamnă că petrolul va rămâne în continuare ieftin. Pentru că regatul ultraconservativ are pur și simplu prea multe probleme.

A murit regele Abdullah din Arabia Saudită. Urmașul vechiului conducător va deveni fratele său Salman. După moartea sa a apărut o stare de nervozitate pe piața petrolului, iar prețurile au crescut ușor. Comercianții se întreabă ce înseamnă schimbarea de putere de la saudiți pentru evoluția prețului la petrol. Există multe indicii că Salman va continua strategia pe termen lung a fratelui său și petrolul va rămâne ieftin și în continuare. Pe termen mediu prețurile ar putea crește însă din nou.

Prețul petrolului s-a făcut aproape jumătate și a scăzut sub pragul de 50 de dolari la nivel mondial. Cu toate acestea saudiții nu au redus din nivelul producției pentru a opri scăderea de preț. Pentru că acum ei sunt în duel cu piața petrolieră din Statele Unite. Acolo aurul negru se obține prin controversata metodă fracking în care se introduc în pământ apă și nisip sub presiune mare.

Revoluția fracking a schimbat centrul puterii pe piața petrolului. Saudiții încearcă acum să scoată de pe piață noii competitori din SUA cu scăderea prețului pe piață. Pentru că la un preț de 50 de dolari pe baril producția din SUA va scoate cu greu profit. Deja au apărut primii furnizori de petrol fracking care au ajuns la faliment. Saudiții pot reduce cu ușurință prețurile deoarece dețin rezerve uriașe și produc mult mai ieftin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Warum-Oel-nach-Abdullahs-Tod-billig-bleibt-article14379771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1