Schimbare de stil în plecarea la serviciu dimineata cu TESLA și cum mașina ta face bani în timp ce tu muncești la birou

O singură atingere a smartphone-ului ar putea aduce un automobil Tesla chiar în fața casei tale în timp ce îți savurezi cafeaua de dimineață. Nu ești o persoană matinală? Nu te îngrijora de nevoia de a face conversație cu șoferul tău, pentru că mașina se conduce singură. Ia cafeaua cu tine, urcă și vei călători comfortabil și cu stil oriunde vrei să mergi. Iar călătoria ta va costa mai puțin decât un bilet de autobuz.

Acesta este viitorul gândit de Elon Musk și propus prin intermediul rețelei de ride-sharing “Tesla Network”. Ambițiosul CEO al Tesla se așteaptă ca toate mașinile să fie autonome în următorii zece ani, iar deținerea unui automobil non-autonom va fi la fel de răspândită cum este astăzi deținerea unui cal.

Potrivit “Master-Plan-ului” lui Musk, partea a doua, pe care l-a lansat în 2016 ca urmaș la “Secret Tesla Motors Master Plan” întocmit în 2006, obiectivele Tesla includ dezvoltarea oficială a capacităților autonome ale automobilelor, care vor deveni de 10X mai sigure, prin capacitatea de învățare a unei întregi flote de automobile. Având în vedere că utilizatorul tipic al unei mașini utilizează vehiculul între 5 și 10% pe zi, faptul că mașina ta face bani restul de 90% și 95% ar putea fi un aspect foarte interesant. Cât timp ești la lucru, dormi sau în vacanță, mașina ta Tesla ar putea să poarte alți oameni prin oraș sau regiune, fără ca tu să faci cel mai mic efort.

Tesla Network are potențialul de a destabiliza giganții din domeniul intermedierii transporturilor, cum ar fi Uber. Are de asemenea potențialul de a nu se materializa niciodată. Succesul său va depinde de cât de rapid va reuși Tesla să perfecteze tehnologiile ce vor face din automobile vehicule complet autonome și cât de sigure vor fi ele pentru ca oamenii să le accepte în viața de zi cu zi.

Toate vehiculele Tesla aflate în prezent în producție sunt echipate cu partea hardware necesară pentru a oferi o experiență de șofat complet autonomă. Pentru moment sistemul Autopilot este impreisonant, el poate schimba benzi, poate să conducă automobilul prin blocaje de trafic, să frâneze înainte de obstacole fără nici o asistență din partea șoferului, dar este departe de a fi perfect. Programul este din punct de vedere tehnic încă în faza de testare publică în faza beta și este catalogat de National Transportation Safety Board din SUA cu două stele din maxim 5 ca și nivel de autonomie. Ca să obții o flotă eficientă de vehicule autonome care conduc singure prin oraș în timp ce proprietarii lor sunt la lucru, Autopilot are nevoie să fie catalogat cu cinci stele pe scara NTSB. Elon Musk a anunțat însă că un vehicul Tesla va fi capabil să conducă singur de la California la New York până la sfârșitul acestui an.

http://www.teslarati.com/tesla-network-autonomous-ride-sharing-change-ownership-model/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 63