Schimbare radicală în Anglia, pentru prima oara, o majoritate a britanicilor regreta votul pro-Brexit

O majoritate a britanicilor regreta, pentru prima oara, rezultatul referendumului din 23 iunie 2016 in favoarea iesirii din Uniunea Europeana, arata un sondaj YouGov publicat joi in cotidianul The Times, scrie AFP.

La intrebarea “Retrospectiv, credeti ca Marea Britanie a avut dreptate sa voteze pentru a parasi UE?”, 45% dintre persoanele interogate spun ca regreta alegerea Brexit, 43% il aproba si 12% sunt indecisi, arata acest sondaj realizat marti si miercuri, cu 1.590 respondenti adulti.

“Este pentru prima oara cand exista o majoritate care spune ca referendumul a dus la rezultatul negativ”, subliniaza The Times, apreciind ca acest lucru arata ca subiectul “divizeaza in continuare tara”.

Potrivit sondajului, 85% dintre persoanele care au votat pentru Brexit sunt in continuare de acord cu alegerea facuta, in timp ce 89% dintre pro-UE cred in continuare ca referendumul ar fi trebuit sa aiba un rezultat diferit.

In ceea ce priveste consecintele economice, 39% dintre respondenti cred ca un Regat in afara UE este o situatie mai “rea” dacat in interiorul uniunii, iar 28% cred, din contra, ca situatia financiara a tarii se va imbunatati.

La referendumul din iunie, britanicii au votat in proportie de aproape 52% pentru iesirea din UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 6