Schwarzenegger îl critică pe Trump: Cărbunele face mai multe victime decât Statul Islamic

Actorul și fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger l-a criticat pe noul președinte american, Donald Trump, care dorește să promoveze exploatarea cărbunelui, în condițiile în care acest combustibil “ucide” mai multe persoane decât gruparea teroristă Statul Islamic (ISIS, în engleză), relatează EFE.

“Numai cineva care trăiește în Epoca de Piatră vrea să recupereze cărbunele ca sursă de energie”, a declarat Schwarzenegger, 69 de ani, într-un interviu publicat duminică de ziarul vienez Die Presse.

Aflat în vizită în țara sa de origine, Austria, actorul care are dublă naționalitate a spus că deși este membru al Partidului Republican, asemeni lui Trump, nu îl susține pe actualul președinte deoarece consideră greșite prioritățile sale politice.

El s-a referit mai ales la promisiunea lui Trump de a relansa activitățile în minele de cărbune închise în SUA, care se încadrează în politica sa de a promova combustibilii fosili, creșterii cheltuielilor militare și reducerii bugetului pentru protecția mediului înconjurător.

“Șapte milioane de oameni mor anual din cauza poluării aerului iar Trump vrea să relanseze cărbunele și să combată ISIS. ISIS trebuie eliminat, dar nu este problema numărul unu pentru toți oamenii, nu este un pericol mai mare decât cărbunele”, a spus Schwarzenegger.

Schwarzenegger a participat vineri la ceremonia de închidere a Jocurilor de Iarnă ‘Special Olympics’, cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu handicap intelectual, care s-a desfășurat pe stadionul orașului Graz, în apropiere de localitatea Thal bei Graz, unde s-a născut actorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =