Școlile de gătit din Mallorca sunt în plină expansiune

IMG-6537

Germanii iubesc Mallorca și bineînțeles și mâncarea de acolo. Pentru aceia care doresc să savureze cu adevărat bucătăria mallorcană, insula oferă școli de gătit, iar acestea sunt la mare căutare.

În piața ce are loc duminică în Santa Maria del Cami din Mallorca prietenii se adună pentru a gusta preparate locale. De la prânz încolo localnici, turiști și oameni de noapte se adună în micul sat aflat la zece kilometri nord-vest de Palma, localitate cunoscută călătorilor în special datorită bisericii sale parohiale din secolul 13. Piața Santa Maria del Cami s-a dezvoltat în ultimii ani ca destinație turistică din vorbele turiștilor.

Serviciile de transport public leagă capitala insulei de acest sat rustic. Din păcate, odată cu mulți turiști apar și obligatoriile tarabe cu genți și încălțăminte, binecunoscute locurilor turistice din întreaga lume. Dar cu toate acestea, primele două rânduri din piață corespund în continuare fermierilor din regiune. Aceștia vând ceea ce crește direct pe pâmânturile lor sau animale sacrificate chiar în curțile lor.

Reporterii au stat de vorbă cu Marcel Ress, care tocmai făcea cumpărăturile în piață. Germanul a câștigat anul trecut un concurs televizat de gătit și astfel și-a îndeplinit un vis. La etajul superior în proaspăta renovata Villa Wesco s-a deschis o școală de gătit. Aici oaspeții pot să gătească împreună cu el meniul său câștigător sau uneori, doar transformă ingrediente proaspăt cumpărate de pe piață în feluri gustoase de mâncare. După ce fac cumpărăturile, elevii prepară un meniu cu trei feluri de mâncare: Bacalao, un fel de peste-cod, cu spanac, boabe de fasole, roșii și creveți Soller, deosebit de gustoase și crocante. Se mai prepară carne neagră de porc mallorcan cu ceapă, lâmăie și caise glazurate cu vin Hong. Pentru desert se va servi o salată de căpșuni cu marmeladă de lămâie și spumă portocalie de lavandă. În nici un restaurant nu se poate mânca atât de bine.

Școlile de gătit sunt trendul pe insulă. Astfel că specialistul în gratare Weber nu lipsește nici el. În școala sa din Porto Colom el îi învață pe doritori spre exemplu arta grătarelor prăjite pe cărbuni de mangal. Dar și cum putem face ca prepararea mâncărurilor la grătar să fie o experiență lipsită de stres. Alte școli, precum Mallorca Cuisine, adoptă bucătăria spaniolă tradițională cu Tapas și alte feluri specifice. Fanii bucătăriei spaniole moderne vor trebui să bage mâna adânc în buzunar. Ei vor fi încântați de exemplu, de așa-numitele cursuri de gătit Fusion cu Ferrán Adrià de la renumitul restaurant elBulli.

http://www.n-tv.de/reise/Mallorcas-Kochschulen-boomen-article17809066.html

One thought on “Școlile de gătit din Mallorca sunt în plină expansiune

  1. Pingback: De ce isi dau demisia cei mai buni angajati, oamenii nu părăsesc locurile de muncă, ei părăsesc managerii | experiente in afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 42