Scotch whisky contribuie cu 5 miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii

_80549958_84735933

Scotch whisky contribuie cu 5 miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii

Scotch whisky (whisky scoţian) contribuie cu aproape 5 miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii și susţine mai mult de 40.000 de locuri de muncă, potrivit unui studiu solicitat de industrie. Scotch Whisky Association (SWA) a declarat că în prezent, sectorul reprezintă 25% din totalul exporturilor de produse alimentare și băuturi din Marea Britanie.

De asemenea, raportul sugerează că impactul economic direct al industriei a crescut cu 21% din 2008, la 3,3 miliarde de lire sterline. S-a descoperit că a adăugat cea mai importantă valoare, comparativ cu sectorul construcțiilor navale, fier și oțel, textile sau financiar. De asemenea, raportul a concluzionat că Scotch whisky a sprijinit aproape 11.000 de locuri de muncă direct.

Se estimează că fiecare loc de muncă din industrie va susţine încă 2,7 posturi britanice – adăugând că pentru fiecare 1 milion de lire sterline din valoarea adăugată, industria a generat încă 520.000 de lire sterline in Marea Britanie, prin intermediul transportului, ambalare și alte aspecte ale lanțului de aprovizionare. Potrivit raportului, cheltuielile de capital reprezintă 140 milioane de lire sterline din totalul cheltuielilor indiustriei- aproximativ 70% .
Raportul a descris, de asemenea, Scotch Whisky drept “forţa vitală a multor comunități rurale”, estimând că industria susținut 7.400 de locuri de muncă din mediul rural și au contribuit cu 900 milioane de lire în valoarea adăugată brută (VAB).

http://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-business-31003387

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 60