Scoţia!- 700,000 de cetăţeni sunt hotărâţi să plece dacă ţara va rupe uniunea cu Anglia

scottish-independence-kilt

Probleme mari pentru Scoţia! 700,000 de cetăţeni sunt hotărâţi să plece dacă ţara va rupe uniunea cu Anglia
Aproximativ 17% dintre adulti – sau 700.000 de oameni – iau luat în considerare să părăsească Scoția în caz de independență, spune un sondaj Panelbase. Sondajul realizat pe 1.041 de persoane, efectuat pentru postul de radio Sunday Times și Heart, a arătat că sute de mii de scoţieni sunt hotărâţi să emigreze, în cazul în care alegătorii vor să rupă unirea cu Anglia.

În comparație, 5% sau aproximativ 200.000 de alegători, spun că vor părăsi Scoția, dacă alegătorii vor decide să rămână uniţi cu restul Marii Britanii. În jurul valorii de 73% din respondenți au declarat că nu au planuri de plecare, indiferent de rezultatul votului.
Scotienii vor vota într-un referendum pentru independență organizat pe 18 septembrie a acestui an şi vor răspunde cu “da / nu” la întrebarea: “Ar trebui să fie Scoția o țară independentă”
Perioada de referendum a început la 30 mai. Sondajele recente au arătat că diferența dintre răspunsul afirmativ şi negativ este destul de mică, desi se înclină în favoarea uniunii.
http://www.ibtimes.co.uk/scottish-independence-700000-leave-if-union-broken-1458601

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4