Scoția ar putea fi baza unui port spațial

_61516126_virginbackview

Scoția ar putea fi baza portului spațial, spune guvernul britanic
Scoția ar putea găzdui prima bază britanică, pentru aeronavele spaţiale, în conformitate cu noile planuri guvernamentale. Miniștrii sunt pe punctul de a confirma un plan prin care se stabileşte un port spațial in Marea Britanie până în 2018 – primul de acest gen din afara Statelor Unite. Opt aerodromuri au fost selectate și Scoția are șase potențiale locații.

Guvernul scoțian spune că doar independența ar conduce la o dezvoltarea mai puternică a industriei spațiale a țării. Pentru miniștri și industria spațială, interesul major într-un port spațial în Marea Britanie este ca o facilitate pentru a permite lansărilor de sateliți, dar aceasta ar putea deveni, de asemenea, un centru pentru noile inițiative de turism de la operatorii de specialitate, cum ar fi Virgin Galactic și XCor. Înainte de anunțul făcut în această săptămână de Farnborough Airshow, secretarul șef al Trezoreriei, Danny Alexander a lăsat să se înțeleagă că Scoția ar putea deveni un jucător cheie în planurile de viitor ale Guvernului Marii Britanii pentru dezvoltarea călătorilor spatiale comerciale.

Conform cifrelor guvernului, sectorul spaţial este unul din industriile cu cea mai rapidă creştere în Marea Britanie. Astfel, potrivit cifrelor, generează în fiecarea an, peste 11 miliarde de lire sterline in economia britanică, şi are 34.000 de angajaţi, cu o creştere cu aproape 9% in ocuparea forţei de muncă din 2011. Miniștrii speră să profite de această creștere și de captare de 10% din piața de spațiu global până în 2030, ceea ce ar putea însemna crearea a 100.000 de locuri de muncă suplimentare.
http://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-politics-28276525

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =