SCOTIA-CAT O COSTA DORINTA DE A FI INDEPENDENTA

_75080699_100032321(1)

Scoţia: Costul înfiinţării de noi organisme ar putea ajunge la 1,5 miliarde de lire
Potrivit Trezoriei din Marea Britanie, costurile de înființare a tuturor organismelor necesare în îndependenţa Scoției ar putea fi de 1,5 miliarde lire. Această estimare este bazată pe cercetarea costurilor de înființare a unui stat independent în Quebec, care au fost valorificate la 1 % din PIB. Guvernul scoțian a declarat ca analiza a fost ” profund viciată ” deoarece infrastructura exista deja. Trezoreria a afirmat ca miniștrii scoțieni au vrut să creeze 180 de organisme publice, ceea ce a condus LSE la o cifră de 2,7 miliarde lire sterline.

Cercetare a estimat costul de înființare, pentru fiecare departament nou, la 15 milioane de lire. Trezoria a cerut guvernului scoțian să publice propriile estimări, referitoare la costul pentru a configura organizațiile necesare unei țari.

Secretarul general al Trezoriei, Danny Alexander, a declarat: “Guvernul scoțian încearcă să părăsească Marea Britanie, dar nu va face public costul taxelor pentru a obţine independenţa Scoţiei. ”
De asemenea, Guvernul scoțian a declarat că niciodată nu a sugerat că vor fi necesare 180 de organisme publice. În cazul în care Scoția votează pentru independență, o serie de organisme la nivel curent în Marea Britanie, vor trebui create şi în Scoția, inclusiv fiscalitatea, pensiile, pașapoartele, beneficii de transport și organisme de reglementare.

http://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-politics-27557547

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =