Scoția discută despre problemele rețelei cauzate de încărcare automobilelor electrice

 

Un număr foarte mare de automobile electrice pe șoselele din Marea Britanie ar putea pune probleme pentru sursele de energie electrică folosite pentru a le încărca, asta dacă un număr prea ridicat dintre acestea sunt conectate simultan la priză.

Frank Mitchell, directorul SP Energy Networks, care reprezintă o divizie a Scottish Power, a declarat că goana după mașini electrice poate aduce prejudicii serioase rețelei de electricitate în Marea Britanie, dacă utilizatorii optează să încarce aceste mașini în timpul orelor de vârf, când încărcarea este cea mai mare.

Mitchell a declarat la finalul anului trecut pentru Financial Times UK că încărcarea în timpul orelor de mare cerere nu ar trebui restricționată, dar proprietarii care alimentează în aceste intervale să plătească în plus.

Oficialii de la SP Energy Networks au spus recent că adopția vehiculelor electrice ar putea fi mai rapidă decât se anticipa inițial, iar conversia sosește înainte ca țara să interzică vânzările de automobile noi cu motoare pe benzină și diesel începând cu anul 2040.

Mitchell a mai declarat că cei care încărcară “inteligent” acasă la ei ar putea ajuta la reducerea presiunii asupra rețelei în timpul orelor de vârf. De asemenea el a încurajat să se conecteze mai multe instalații solare la rețea pentru a ajuta rețelele supra-încărcate și a atras atenția că panourile solare ieftine ar putea permite familiilor cu venituri reduse să producă cât mai mult din energia electrică pe care o utilizează.

https://www.greencarreports.com/news/1115058_scotland-power-boss-peak-charging-could-cause-grid-problems

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 73 =