Scoțienii, îndemnați de Facebook să sărbătorească ziua Sf. Andrei cu steagul… românesc

Snapshot 2015-12-01 13-37-18 

Utilizatorii Facebook din Scoția, țară din componența Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, au răspuns cu un amestec de nedumerire și indignare când rețeaua socială le-a propus luni să sărbătorească ziua Sf. Andrei cu steagul României, relatează BBC.

Facebook îi încurajează pe utilizatori să-și actualizeze starea pentru a le arăta prietenilor că sărbătoresc evenimente, cum ar fi zilele de naștere și sărbătorile naționale. Hashtagul #StAndrewsDay a fost favorit în Marea Britanie atunci când s-au transmis urări pe social media. Pe Twitter, de exemplu, peste 16.000 de persoane au folosit luni acest hashtag.

Sursa foto: bbc.comSugestia steagului românesc are sens, de fapt, Sf. Andrei fiind un sfânt patron al României și al altor țări, printre care Grecia, Rusia, Ucraina și Polonia, scrie BBC. Dar este, în același timp, și patronul Scoției, a cărei zi națională este marcată la 30 noiembrie, când este sărbătorit acest sfânt.Astfel, utilizatorii care au dorit să marcheze pe Facebook Ziua Națională a Scoției au scris că li s-a oferit doar opțiunea steagului românesc, în loc de cel scoțian — Saltirea albă pe fond albastru, care reprezintă crucea Sf Andrei. Ulterior, după ce problema a fost semnalată, Saltirea a devenit disponibilă pe rețeaua socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 60