Scout24 vrea să atragă 1,16 miliarde

Scout-24-neu

Scout24 vrea să atragă 1,16 miliarde

Listările la bursă sunt în aceste zile pline de tensiune. Fluctuațiile ample de curs sperie mulți investitori. Scout24 vrea însă să riște. Interesul este mai mare decât la mulți alți aspiranți la bursă.

Portalul de internet pentru mică publicitate, Scout24, are intenția de a se lista la bursă în ciuda unei situații zbuciumate pe piețe. 38,64 de milioane de acțiuni vor fi vândute către investitori la prețul de 30 de euro bucata, după cum a anunțat compania noaptea trecută. Astfel listarea la bursă ar trebui să atragă 1,16 miliarde de euro. Prima notificare este planificată pentru ziua de joi, la Frankfurt.

Mulți candidați la bursă tremură în aceste vremuri, pentru că investitorii profesioniști, precum fondurile de investiții, sunt prevăzători și se tem de fluctuațiile bruște de pe piețe. Iar puternic afectate sunt acele companii care sunt puternic dependente de conjunctură. Printre acestea se numără divizia de materiale plastice de la Bayer, Covestro. Aici cererea este extrem de slabă din partea cercurilor financiare.

Scout24 este de asemenea administrator al portalurilor online ImmobilienScout24 și AutoScout24, iar grijile privind conjunctura ajung cu greu la ei. Compania a limitat recent prețurile pentru acțiunile sale între 29,5 euro și 31 de euro, inițial gama a fost situată între 26,5 și 33 de euro pe bucată. Din cercurile financiare s-a auzit deja de miercuri că ofertele sub 30 de euro nu ar avea nici o șansă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Scout24-will-1-16-Milliarden-einnehmen-article16047546.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 46