SCUMP LA GRECI

  • griechenland_27Mașinile, prea scumpe pentru greci

Mii de greci sunt de părere că taxele sunt mult prea mari pentru mașinile lor.  Aceștia stau la cozi pentru a returna numerele lor de înmatriculare. Fostul ministru al transporturilor circulă fără numere de înmatriculare.

 

Mii de șoferi din Grecia își iau rămas bun de la mașinile lor înainte de anul nou, pentru că nu își mai permit sau nu mai doresc să plătească taxele de drum pentru anul 2014. În cursul zilei de luni, cozi lungi s-au format în fața birourilor fiscale, șoferii vor să dea numerele de înmatriculare înapoi, conform unei televiziuni din Grecia. Secretarul pe teme de venituri, din partea Trezoreriei, Charis Theocharis a declarat că pe parcursul anului 2013, au avut loc peste 70.000 de returnări.

 

Cu toate acestea, nu toți se opresc din a conduce mașini. Săptămâna trecută marți, poliția l-a prins pe fostul ministru grec al transporturilor, Michalis Liapis, cu numere de înmatriculare false și fără asigurare, ca o încercare de a economisi bani. Cine își poate permite, trece la o mașină mai mică. Un inginer electric, Giorgos Magoufis, în vârstă de 52 de ani, spune că pentru mașina sa actuală, un model mai mic, familia plătește 120 de euro. Aceștia nu și-au mai putut permite să plătească taxele în valoare de 265 de euro pentru automobilul de clasă medie cu o motorizare de 1,6 litri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =