Scurgeri de date

password_606-11387690-gallery_03

A primit 10 ani de inchisoare, pentru scurgeri de date militare

Un om din Guangdong a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru scurgerea de informații cu privire la baza militară a Chinei, spune mass-media de stat. Rapoartele nu au dat numele țarii care a primit informațiile, nici numele complet al personei.Acesta a fost identificat numai prin initialele, Li.  Conform rapoatelor de stat, Li ar fi dezvăluit informatii din 23 de documente clasificate, dintre care 13 au fost considerate extrem de secrete. Unele dintre informațiile pe care le-a dezvăluit au  fost din reviste militare, care pot fi comandate și accesate numai pe plan intern , în conformitate cu mass-media chineză.

 

Rapoartele spun că Li a început lucrul, in anul 2000, intr-un oraș din Guangdong

În mai 2011, un străin care se prezenta a fi femeie, l-a  contactat pe Li in platforma instanta QQ  de mesagerie chineză, cerându-i prietenia. Cotidianul Poporului spune ca străinul a acționat ” călduros “, față de Li arătându-şi un interes deosebit faţă de munca și viața acestuia, în cele din urmă transformându-se in confidenta lui.

 

Însă, o lună mai târziu, Li a descoperit că străinul este de fapt un bărbat și se numește Feige ( Flying Brother ), dar până atunci, Li i-a furnizat lui Feige cantități nespecificate de numerar, astfel încât acesta din urmă ar putea procura reviste militare prin biblioteca națională.

Cu toate acestea, se pare ca Li nu este singurul recrutat de Feige, China News declarând ca începând cu 2007 , Feige s-a împrietenit cu oameni entuziaşti din librării online și site-uri militare. Rpoartele spun că acesta a mai recrutat  încă 12 oameni din Guangdong şi alţi 40 din alte provincii.

 

În luna martie, China a cerut o explicație Statelor Unite ca urmare a rapoartelor din The New York Times că SUA a infiltrat servere in gigantul de telecomunicații din China, Huawei .

Fondatorul  Huawei și directorul executiv Ren Zhengfei a declarat, vineri, reporterilor că s-a așteptat ca SUA să-i spioneye firma, adăugând : ” . Tocmai ce a fost dovedit. ”

http://www.bbc.com/news/world-asia-china-27281107

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 16