SCURT SI LA OBIECT

OradeaSCURT SI LA OBIECT

Din ce a fost ieri si merita consemnat, aflati pe scurt si foarte concret in continuare. Biserica cu Lună, Biserica Romano-Catolică din Cetatea Oradea și Biserica Reformată din strada Primăriei au obtinut 1,4 mil euro dintr-o finanțare transfrontalieră, impreuna cu partenerii maghiari Parohia Ortodoxă din Korosszegapati, Biserica Reformată – Calvină din Hajdúböszörmény și Biserica Romano-Catolică din Oroshaza, suma totala fiind de 1,7 mil euro, bani folosibili in scopul reabilitării, restaurării şi introducerii acestora  în circuitul turistic-proiectul a fost numit „Punți crișene”.

La Suncuis unii scriu ca sambata Crisul nostru,cel  mai rapid(Crisul repede -:)), ar fi fost poluat cu ceva rosu, dar cercetasii  de la ABA, spun ca nici un pestisor nu a fost gasit in stare nevie…musai ministrul nostru bihorean trebuie sa ne dea un raspuns, mai scriu altii.

Colectarea selectivă a deşeurilor initiata de  RER Ecologic Service  cu scopul de a-i motiva pe oradeni ca in containerele cu capac galben sa puna numai deşeuri ce pot fi reciclate a esuat si conducerea lor da vina pe comoditate, amenintind cu amenzi.Nu inteleg de ce trebuie sa inventam roata-nemtii sau lovit de aceeasi problema si au rezolvato simplu dar foarte simplu-nu au mai ridicat gunoaiele si basta-sa vedeti dvs ce curatenie e in germanica noastra puternica si igienizata si la minte, si la trup.

Ca si editor al revistei ANDREI, va dau cu satisfactie stirea ca la ediţia cu numarul sase a Taberei din Ţara lui Andrei, echipele “Mâini harnice-mâini dibace”, din Roşiori, şi “Micii cultivatori”, din Suplacu de Barcău, s-au implicat cu strasnicie in ateliere şi jocuri antreprenoriale de asa maniera, ca viitorii nostri parteneri patroni/antreprenori sa stie mult mai mult decat am stiut noi la varsta lor.

In cadrulunui proiect european, firma Dumexim reface spitalul ambulator din Beius, in limita unei sume de 700 de mii de euro.

Afacerile teraselor oradene sunt in cadere libera datorata caldurii excesive.Solutia la care s-au gandit proprietarii:prelungirea programului acestora….. acum daca stam si ne gandim ca multi ne-au scris ca nu pot dormi noaptea din cauza caldurii, nu s-ar putea spun ca in aceste conditii nu ar putea dormi datorita programuli prelungit la terase,nu?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 67 =