Se caută profesori și educatori în Germania

67714657

Rareori se caută atât de mulți angajați în Germania precum se face în prezent. Nu doar economia are nevoie urgentă de forță de muncă. În special în învățământ există o mare lipsă de personal calificat.

În al doilea trimestru au existat aproape un milion de locuri de muncă neocupate în Germania. Numărul joburilor disponibile este mai mare decât niciodată, reiese dintr-un studiu al Institutului pentru Piața Muncii și Cercetare Profesională (IAB).

În total din aprilie și până în iunie au existat 985.000 de locuri de muncă libere, iar astfel cu zece procente mai mult decât în trimestrul comparativ din anul 2015, anunță institutul. În Germania de Vest au existat 767.000 de joburi libere, în Germania de Est 218.200. Pe lângă aceste locuri de muncă neocupate există, potrivit statisticilor Agenției Federale pentru Muncă, un număr de  2,7 milioane de șomeri.

Cererea pentru forță de muncă în învățământ a luat amploare în mod semnificativ în această primăvară. Există o mare lispă de profesori și educatori calificați, din aprilie și până la sfârșitul lunii iunie fiind 45.000 de locuri disponibile în acest domeniu. Cu un an mai devreme numărul era de doar 32.000. Un factor este necesarul tot mai are de persoane calificate pentru învățământ, datorită valului masiv de refugiați care au nevoie de calificare și formare, explică cercetătorul IAB, Alexander Kubis.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fast-eine-Million-Stellen-sind-frei-article18376816.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 69