Se cere o deschidere mai mare a Chinei

17db508070857add36742a0a572200be

Există tensiuni în relațiile comerciale dintre China și Germania. Beijingul se înfurie datorită faptului că nemții vor să limiteze dreptul chinezilor de a cumpăra companii germane. În același timp Ministrul German al Economiei, Sigmar Gabriel, cere condiții egale pentru accesul pe piață. Și ignoră iritarea chinezilor.

În cadrul vizitei sale de la Beijing, Ministrul German al Economiei, Sigmar Gabriel, provoacă tensiuni privind condițiile de investiții dintre China și Germania. Iritarea fost provocată și de absența Ministrului Chinez al Comerțului, Gao Hucheng. Gabriel este de părere că economia Germaniei permite loc de abuzuri, astfel că răspunde cu aceeași monedă. Discursul comun a durat foarte mult, astfel că ambii au mers să se întâlnească direct cu premierul Li Keqiang.

În discuțiile sale cu premierul și cu ministrul, vice-cancelarul german a militat pentru un acces mai liber pe piața chineză și condiții concurențiale mai bune. Gabriel a spus că Germania este o economie în care chinezii pot alege să investească, dar se așteaptă ca și nemții să aibe aceleași drepturi în China. Vizita sa la Beijing este o consecință a relațiilor tensionate dintre Germania și China pe fondul intenției germanilor de a limita accesul chinezilor la companiile locale de tehnologie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gabriel-fordert-mehr-Marktoeffnung-von-China-article18981266.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 61