Se confirmă atmosfera din jurul Super-Pământului

Oamenii de știință au descoperit planeta JG 1132b deja din anul 2015. Este vorba despre o planetă care orbitează în jurul unei pitice roșii în constelația sudică Vela. Acum ei pot să confirme faptul că planeta prezintă o atmosferă asemănătoare Pământului.

Oamenii de știință au confirmat pentru prima dată existența unei atmosfere în cazul unei planete asemănătoare Pământului aflată în afara sistemului nostru solar. Descoperirea este un pas importat în căutarea vieții extraterestre, scriu cercetătorii la publicarea noilor informații în “Astronomical Journal”. După datele Institutului Max Planck pentru Astronomie de la Heidelberg (MPIA), atmosfera trebuie să aibe o masă foarte mică în cazul unei planete similare Pământului, dar de dimensiuni mult mai mari.

Planeta aflată la o depărtare de 39 de ani lumină, cu indicativul GJ 1132b, prezintă o masă de 1,6 ori mai mare ca a Pământului și un diametru de 1,4 ori mai mare. Astfel că planeta descoperită în anul 2015, care orbitează în jurul unei pitice roșii din constelația Vela este foarte asemănătoare cu planeta noastră din punct de vedere al mărimii și masei.

Pentru ca viața să existe pe GJ 1132b în forma pe care o cunoaștem noi, temperatura de la suprafață este mult prea mare, de peste 250 de grade Celsius. Existența unei atmosfere crește speranțele cercetătorilor despre existența vieții și pe alte planete asemănătoare Pământului.

http://www.n-tv.de/wissen/Atmosphaere-um-Super-Erde-nachgewiesen-article19785045.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 12