Se creează un gigant al turismului

36837328

Se creează un gigant al turismului
Tui își face curaj și înghite filiala sa britanică. Prin acest lucru managementul elimină o greșeală de construcție din structura grupului. Bursa și analiștii cred că acest lucru este o idee bună.

Cel mai mare tour operator din Europa – Tui – a făcut fuziunea perfectă cu filiala sa britanică TUI Travel. Acest lucru creează cel mai mare grup de turism din lume. Sediul central va fi în Germania, a declarat compania din Hanovra. Compania ar trebui să fie listată la Bursa din Londra, în Germania va fi de asemenea planificată o listare secundară.

Proprietarul Tui Travel a obținut 0,399 de noi acțiuni Tui-AG pentru fiecare acțiune deținută. Acesta reprezinta o cotă de 46%, iar acționarii lui Tui AG vor deține o participație de 54% în cadrul companiei nou formate. După fuziune, compania a avut o valoare de 6,5 miliarde de euro, se arată într-un comunicat. În prezent, Tui deține mai mult de jumătate din acțiunile Tui Travel.

Șeful Tui, Friedrich Joussen a prezentat planurile deja la sfârșitul lunii iunie. Cu acest pas el vrea să elimine un dezechilibru în structura grupului curent. Afacerile reale cu excursii sunt gestionate în proporție de 95% de filiala britanică Tui Travel și nu de compania-mamă, Tui, aceste lucru petrecându-se încă din anul 2007. Tui este cel mai mare lanț hotelier de vacanță din Europa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tourismus-Riese-entsteht-article13606911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =