SE FACE

HARTA -autostrada001

SE FACE

Intradevar se face, bucatica de 10 km de autostrada care ne leaga de vecinii unguri si pentru care cei 52 de km din autostrada Transilvania, deja gata, vor avea un cap si o coada. Si asta pentru ca azi la initiativa domnului VASILE FONOAGE dir CESAL si prim vice al FPB, organizatorul conferintei “Drumurile Romaniei, incotro?…problema s-a pus frontal, fara pardonuri,cu nr 1 CNADNR, dl dir gen NEAGA. Acesta din urma, azi dupa masa, sosit cu o intirziere de 50 minute la intilnirea cu constructorii bihoreni (tot din cauza drumului de la Cluj-:)) a confirmat  ca din septembrie castigatorul licitatiei va demara si proiectul si executia acestui tronson chiar daca influenta asupra locului de start a lucrarilor tine de adjudecator, concep cel putin pentru cei prezenti, destul de suspect. Banii vin din acciza marita pe combustibil, aspect confirmat si de Ponta ieri:

“Partea de infrastructura este extrem de importanta pentru pastrarea competitivitatii oricarei investitii in Romania. Ministrul Transporturilor va semna, sambata, ordinul de incepere a lucrarilor la Autostrada Turda-Sebes, astfel incat Clujul sa fie legat de autostrada Sibiu-Nadlac si, din aceasta toamna, in baza incasarilor suplimentare pe care bugetul le-a obtinut prin cresterea accizei, putem sa repornim Autostrada Transilvania, care nu poate fi finantata din fonduri europene, dar poate fi finantata din fonduri bugetare, ceea ce va duce la cresterea competitivitatii zonei”, a spus Ponta.
Intrebat de jurnalisti cum comenteaza solicitarile oficialilor Bosch care au afirmat ca isi doresc o autostrada care sa faca legatura cu autostrazile din Ungaria si o legatura aeriana de la Cluj spre Budapesta, premierul a spus ca Autostrada Transilvania este “o mare necesitate”.

“Partea de modernizare a aeroportului continua, am discutat cu presedintele CJ Cluj ce putem sa ajutam de la bugetul de stat, ce nu poate da CJ, dam de la buget. Daca este vorba strict de cursa aeriana Cluj-Budapesta nu am detalii, este vorba de companii private care pot face asemenea curse. Autostrada Transilvania este o mare necesitate, ca altfel nu puneam bani de la buget mai departe”, a aratat Ponta.

Dupa mai multe discutii ne-am lamurit ca e posibil sa se inceapa cu acest tronson , ba mai mult, in 14 mai se va face o intilnire cu constructorul  pentru a carei gazduire si sustinere sa aratat deschisa FPB . Desigur ca dupa circa doua ore de discutii directorul general CNADNR, a plecat cu o lista de sase probleme pe care le vom detaila in articolul urmator.Maine este anuntata intilnirea cu intarziatul conferintei dl Ministru Sova.Voi reveni cu detalii.

—————————————————————————————————————————————————————————– regular_smile……tocmai vorbeam de drumuri semafoare etc…

La o sectie de politie este adusa o “infractoare” care a trecut pe rosu. Politistul de serviciu incepe interogatoriul:

– Numele?

– Camelia X.

– Varsta?

– 28 de ani.

– Ocupatia?

– Invatatoare.

Politistul se ridica de la masa, zambeste fericit si ii spune:

– Minunat! Am asteptat aceasta ocazie o viata intreaga.

Acum va asezati pe scaunul acesta si scrieti de 500 de ori, cu o caligrafie perfecta: “Daca semaforul este rosu, trecerea este interzisa!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 8 =