Se înmulțesc atacurile cibernetice asupra rețelelor germane

32f45b9641d04a3a7bdf013647509393

Biroul Federal pentru Securitate Cibernetică din Germania a avertizat cu privire la majorarea semnificativă a numărului de atacuri cibernetice asupra rețelelor guvernamentale germane și asupra unor instituții ce aparțin de guvernul german. Chiar și tipurile de atacuri s-au diversificat.

Numărul atacurilor cibernetice asupra autorităților și companiilor germane a crescut puternic. Avertizarea aparține președintelui Biroului Federal pentru Securitate Cibernetică (BSI), Arne Schönbohm, emisă prin intermediul publicației Bild.

Doar în cazul concernului Volkswagen numărul atacurilor cibernetice asupra rețelei IT s-a ridicat la 6000 pe zi. În fiecare zi mai sunt însă înregistrate și minim 20 de atacuri foarte specializate asupra rețelelor guvernamentale germane, adaugă Schönbohm. Numărul atacurilor cibernetice este astfel foarte ridicat.

Schönbohm pledează pentru un sistem consecvent de apărare: atacurile cibernetice pot fi oprite și sistemele IT pot fi adaptate pentru a face față acestora fără nici un fel de impact. Autoritatea sa, BSI, este răspunzătoare de prima linie de apărare a rețelei guvernamentale. Aceasta nu a fost până acum penetrată de nici un fel de atacator, spun experții IT.

Atacurile cibernetice și-au schimbat și natura, odată cu trecerea timpului. Până în urmă cu câțiva ani atacurile cibernetice semănau cu un bombardament electronic de suprafață, prin care atacatorul utiliza resurse importante dar cu impact minim. Astăzi atacurile sunt mult mai precise și asupra unor obiective foarte bine stabilite, precum rețeaua informatică a Bundestag-ului. Din păcate, atacurile cibernetice din ziua de astăzi sunt mult mai eficiente, provocând pagube semnificativ mai mari.

http://www.n-tv.de/politik/Cyber-Angriffe-auf-Regierungsnetze-steigen-article18572171.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 27