Se oprește planul pentru bagajele mici de mână

3pyb1730

Se oprește planul pentru bagajele mici de mână

Odată cu ideea unei politici uniforme a bagajelor de mână pentru toate liniile aeriene, asociația aviatică IATA lansează o furtună de proteste. Dar acum organizația se retrage. Prin această propunere călătoriile ar fi urmat să fie mai ușoare.

După critici dure Asociația Aviatică Internațională IATA își retrage planurile sale pentru bagaje mai mici de mână în interiorul avioanelor. Asociația cu sediul la Genf a anunțat că a renunțat la inițiativă și a pornit în primul rând în America de Nord o analiză cuprinzătoare. Se pare că această temă este una ce i-a afectat foarte mult pe pasageri, spune vicepreședintele IATA, Tom Windmuller.

IATA a anunțat de puțină vreme la conferința sa anuală din Miami Beach că recomandă utilizarea unei dimensiuni uniforme pentru bagajele de mână utilizate în traficul aerian. Potrivit IATA, bagajul ideal de mână ar trebui să aibe măsurile de 55 pe 35 pe 22 centimetri. Iar articolele de această mărime destinate a fi luate în avion ar trebui să aibe atașate o etichetă corespunzătoare care să precizeze “IATA Cabin OK”.

În această mărime valizele cu role sunt suficient de mici încât la un zbor cu 120 sau mai mulți pasageri, fiecare pasager va găsi cu ușurință un loc pentru bagajul său în compartimentul de deasupra locurilor, spune Windmuller pe data de 9 iunie la Miami Beach. Iar faptul că multe companii aeriene permit dimensiuni diferite pentru bagajele de mână, este o pacoste pentru pasageri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Verband-stoppt-Plan-fuer-kleines-Handgepaeck-article15327651.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 37