Se oprește producția de Blackberry Classic

Blackberry-Classic-schwarz

Cine mai vrea să pună mâna pe un Blackberry Classic trebuie să se grăbească. Producătorul canadian a decis să încheie producția smartphone-ului cu butoane, care încă mai are o grămadă de fani. Pe următoarele trei modele de Blackberry va rula sistemul de operare Android.

Mare succes nu prea a avut în ultimii ani producătorul de smartphone-uri Blackberry. Cota de piață a dispozitivelor sale ce rulează sistemul de operare proprietar companiei se apropie de linia de zero, din punct de vedere al creșterii vânzărilor, astfel că, canadienii au decis la sfârșitul anului 2015 trecerea la sistemul de operare Android. Producția modelelor cu Blackberry 10 va fi sistată pas cu pas. Acum este rândul Blackberry Classic. Smartphone-ul cu tastatură tradițională va fi scos din producție după ani de zile de succes, spune compania într-o postare pe blog.

Modelul Classic, prezentat la sfârșitul anului 2014 a continuat cu mândrie tradiția Blackberry Bold, care a fost adus pe piață în anul 2008. Pe vremea aceea Windows Mobile era încă o prezență importantă pe piață iar Android își pregătea primele atacuri. Liderul de piață din acea vreme, Symbian, a trecut de la simbol la epavă și părea că, compania va putea face față cu succes concurenței iPhone.

Compania a considerat siguranța dispozitivelor și utilizatorilor ca fiind cele mai importante criterii și a păstrat chiar și dispozitivele cu tastatură clasică în oferta sa, dispozitive campioane la viteza tastării și redactării de mesaje. Dar utilizatorii nu mai sunt impresionați de așa ceva, însă unora le este greu să se despartă, spune managerul Blackberry, Ralph Pini. Schimbările din jur trebuie acceptate, iar modelul Classic și-a depășit deja durata medie de viață pentru un smartphone.

Deținătorii unui astfel de dispozitiv nu trebuie să își facă griji. Canadienii vor să păstreze în continuare sistemul de operare Blackberry 10, cel puțin pentru o perioadă, iar următoarea actualizare importantă pentru acesta va sosi în luna august a acestui an.

http://www.n-tv.de/technik/Blackberry-Classic-ist-bald-Geschichte-article18132666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 77