Se prăbușesc vânzările de mașini în Brazilia

44876916

Brazilia se luptă cu o criză economică. Iar aceasta afectează tot mai mulți cetățeni, după cum arată ultimele cifre din vânzările producătorilor auto. Asociația industrială șochează cu cifre dramatice și nu ar fi prima dată când se întâmplă acest lucru.

O piață importantă pentru producătorii auto din toată lumea, Brazilia, pare să fi intrat într-o recesiune profundă în prima jumătate a anului, iar vânzările au scăzut dramatic. După cum anunță Asociația Națională a Automobilelor, vânzările de automobile, furgonete, autobuze și camioane a scăzut cu 25,4% la 938.599 de unități.

Deja din anul precedent Volkswagen a trebuit să facă față unei scăderi masive a vânzărilor datorită reducerii predispoziției spre consum. Volkswagen, care este prezent în Brazilia din anul 1953 și potrivit proprilor informații, cel mai mare producător de automobile din țară, operează trei fabrici de autovehicule și o fabrică de motoare. Chiar și Daimler, BMW sau Audi sunt implicate puternic în țara sudamericană.

În a cincea cea mai mare țară din lume performanța economică s-a redus în anul 2015 cu 3,8%, iar în acest an rezultatul va fi unul similar. Consumul este într-o continuă scădere. Astfel, a șaptea economie a lumii ca produs intern brut poate ieși în curând din top 10.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fahrzeugabsatz-in-Brasilien-eingebrochen-article18117076.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =