Se prelungește armistițiul de la Aleppo

6f5eb11f72d95947c90917396dc2f3e9

După datele oferite de ruși, armistițiul din orașul sirian Aleppo a fost prelungit cu încă o zi. Înainte de încheierea armistițiului luptele din oraș erau din ce în ce mai intense.

Acordul de încetare a focului, limitat inițial la două zile, a mai fost prelungit cu încă o zi, spun informațiile oferite de forțele ruse. Acesta va rămâne în vigoare până seara, cu scopul de a evita agravarea situației, explică Ministerul Apărării. Prelungirea armistițiului a fost implementată la inițiativa Rusiei.

În Aleppo s-au dat, înainte de începerea armistițiului în ziua de joi a săptămânii trecute, cele mai grele lupte din ultimele luni între trupele guvernului și rebeli. Din data de 22 aprilie anul acesta au fost uciși peste 280 de civili.

Sub presiunea SUA și a Rusiei armata siriană a fost de acord într-un final cu o încetare a focului ce să dureze două zile în orașul Aleppo dar și în restul regiunii cu același nume. Acesta ar fi trebuit să rămână în vigoare până vineri la miezul nopții, dar s-a prelungit cu 24 de ore. De asemenea, potrivit Ministerului Apărării va fi prelungit și armistițiul din Latakia cu alte 72 de ore.

http://www.n-tv.de/politik/Waffenruhe-in-Aleppo-wird-verlaengert-article17639991.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 8