Se reduce pofta germanilor pentru bere

Germanii beau tot mai puțină bere. Potrivit experților acest fapt este pus în special pe seama îmbătrânirii populației și a condițiilor meteo nefavorabile. Chiar și în străinătate pofta și cererea este în scădere. În cazul băuturilor mixte povestea este cu totul alta.

După câțiva ani de stabilitate berarii germani suferă în 2017 de pe urma lipsei de consum. În prima jumătate a anului vânzările de bere ale berăriilor au scăzut cu 2,1% pentru un total de 46,8 milioane hectolitri, conform Biroului Federal de Statistică. Spre deosebire de anii anteriori chiar și exporturile către UE sunt mai slabe (o scădere de 5,3% în comparație cu aceeași perioadă din anul precedent) și peste ocean (-7,3%). Exporturile către China au fost extrem de dificile datorită lipsei de containere și a costurilor tot mai mari de transport.

În Germania setea pentru bere este într-o continuă scădere de ani de zile. Volumul vândut pe plan intern a scăzut în prima jumătate a anului cu 1,2% datorită condițiilor meteo nefavorabile și a lipsei de evenimente fotbalistice majore, principalii doi factori care declanșeză consumul de bere. Producția pentru piața autohtonă reprezintă mai bine de 80% din totalul vânzărilor.

Deja din anul 2016 consumatorii germani beau mai puțină bere ca niciodată. Atunci experții au considerat că motivul poate fi îmbătrânirea populației, pentr că persoanele cu vârste înaintate consumă cantități mai reduse de alcool. Potrivit unui studiu al Centrului Federal pentru Educație în Sănătate, chiar și tinerii tind să consume mai puțin alcool ca și în anii trecuți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutscher-Bierdurst-laesst-nach-article19957978.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7