Se scumpesc locuințele studențești din Germania

În multe orașe germane studenții vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare pentru chirie. Chiar și pentru o cameră de cămin ei plătesc semnificativ mai mult decât în urmă cu câțiva ani. Experții sunt siguri de faptul că situația nu se va relaxa nici în următorii ani.

Chiriile pentru locuințele studențești au crescut razant de la începutul anului potrivit unei cercetări. Majorările de preț sunt cu mult peste rata medie a scumpirilor, după cum reiese dintr-un nou studiu al Institutului German pentru Economie (IW) de la Köln.

Cel mai scump oraș pentru mediul academic este München, unde tarifele de cazare pentru studenți au ajuns la o medie de 17 euro pe metru pătrat în a doua jumătate a anului 2016. În comparație cu 2010 creșterea a fost de 43%, raportează specialistul imobiliar Michael Voigtländer și colegii săi. După orașul München urmează în ordine Stuttgart și Frankfurt cu peste 13 euro pe petru pătrat, apoi Hamburg, Köln sau Heidelberg. Acolo chiria medie lunară în a doua jumătate a anului 2016 s-a situat între zece și unsprezece euro pe metru pătrat.

În total cercetătorii au analizat piața imobiliarelor pentru studenți în 15 orașe universitare, baza de informații a fost oferta de chirii de pe portalurile online ImmobilienScout 24 și wg-gesucht.de publicată începând cu anul 2010. Institutul a cercetat locuințele care sunt în general eligibile pentru studenți, deci au fost excluse locațiile de lux.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Studentenwohnungen-werden-rasant-teurer-article19788931.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =