Se scumpeste carnea de porc

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, confirmă că, de luna aceasta, vom plăti mai mult pentru un kilogram de carne.

Totuși, președintele Asociației, Ioan Ladoși se ferește să vorbească de o scumpire cu 15 până la 30%, așa cum a anunțat Asociația Română a Cărnii. Încă de luna trecută, prețul cărnii de porc a crescut, la poarta fermelor – a declarat președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, Ioan Ladoși.

”A existat o creștere, de la începutul anului, undeva de la 4,7 lei kilogramul de carne în viu, la poarta fermei, în ianuarie, și acum s-a ajuns undeva în jur de 5,7-5,8(lei). Prețul din Olanda, de exemplu este la 6 lei, în viu. România nu este o țară izolată. Dacă pe piața germană, pe bursa cărnii din Germania, prețul crește și prețul din țara noastră urmează cam același trend după aproape 10 zile. Totul este legat de cerere și ofertă. Nu creștem pentru că vrem noi să creștem, creștem pentru că cererea crește”, a precizat președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.

Asociația Română a Cărnii a anunțat că de luna aceasta, vom plăti cu 15 până la 30 la sută mai mult pentru carnea de porc, deoarece prețul a crescut în toată Europa. S-a ajuns aici, deoarece au scăzut efectivele de porci, iar mare parte din carnea de porc produsă în Europa a fost exportată în țările asiatice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =