Se vor scumpi benzina și petrolul de încălzire


Consumatorii au profitat anul trecut de prețurile reduse la petrol, dar în anul 2017 acest lucru se va schimba. Prețul mediu pentru țițeiul brut a crescut cu fix 30%. Acest lucru se va resimți nu doar în prețurile pentru petrolul de încălzire, ci și la pompe.

Economia, dar și consumatorii din Germania trebuie să se pregătească să cheltuie mai mulți bani pentru țițeiul brut, deci și pentru alte produse petroliere. Acest lucru reiese dintr-o statistică de import a Biroului Federal pentru Economie Controlul Exporturilor (BAFA). Se pare că Germania a importat până la finalul lunii august o cantitate de 59,4 milioane de tone de țiței brut, ceea ce reprezintă o scădere de 1,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Factura petrolieră pentru primele opt luni s-a majorat cu 28% pentru un total de 20,6 miliarde de euro. Prețul mediu al țițeiului a crescut cu aproape 30%, pentru un total de 347 euro pe tonă.

Pe tot anul importatorii germani au cheltuit 26 de miliarde pentru țițeiul brut. În acest an suma ar trebui să ajungă la circa 30 de miliarde de euro până la sfârșitul anului, dacă nu vor mai exista schimbări dramatice de prețuri. Schimbările se pot datora în special faptului că la începutul anului prețurile la petrol erau foarte scăzute, scăzând temporar chiar și la 30 de dolari pe baril (159 de litri) din sortimentul Brent Marea Nordului. Până în mai 2016 prețurile au mai recuperat din pierdere, iar de atunci oscilează în jurul valorii de 50 de dolari pe baril.

În prezent prețurile la petrol se află la o valoare record pentru anul acesta, cu 59 de dolari pe baril. În urmă cu un an prețul era de 51 de dolari. Prețurile mai mari se resimt și la benzinării, dar și la achiziția de petrol pentru încălzire. Prețurile la petrolul pentru încălzire s-au situat pe parcursul acestui an aproape permanent peste nivelul anului precedent și au oscilat în gama de preț între 50 și 60 de euro pe suta de litri (în cazul cumpărării a 3000 de litri, cu TVA inclus).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Benzin-und-Heizoel-werden-teurer-article20106770.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 16