SECETA IN LA

  • DownloadedFileSeceta afecteaza economia Calofornei

 

California se confrunta cu probleme  majore , lipsa de ploaie in 2013, ar putea diminua sectorul de pescuit si de productie, implicit  aceasta cauza ar putea impiedica cresterea locurilor de munca  pe ani buni de zile, spun economistii. Chiar si in lipsa factorului vreme, LA se confrunta cu probleme majore in ceea ce priveste piata locurilor de munca. Potrivit unui raport publicat miercuri de University of California, Los Angeles( UCLA ), seceta in curs de desfasurare in California ar putea diminua creșterea ocupării forței de muncă în următorii ani și ar putea  să aibă un efect sever  pentru  mai multe industrii din stat . Din cauza acesteia, ocuparea  fortei de munca din California ar putea fi suprimata cu aproximativ  0,2%, in urmatorii cativa ani.

Economistii au declarat intr-un raport trimestrial,ca anul 2013, a fost cel mai arid an inregistrat  pentru Statul de Aur. Potrivit raportului UCLA, din decembrie 1990 până în decembrie 2013, orașul a suferit o pierdere de 3,1 % din locurile de muncă, chiar mai rau decat  Detroit , care a avut o pierdere de 2,8% .

Printre problemele care afecteaza orasul se numara : costul ridicat al locuintelor, lipsa muncitorilor calificati si un mediu neprietenos pentru dezvoltarea afacerilor.

Cu toate acestea , economistii de la UCLA, se asteapta ca pana la sfarsitul anului 2014, economia sa creasca, iar rata somajului care in prezent este de 8%, sa ajunga la finele acetui an macar la procentul de 7,8%.

 

http://www.latimes.com/business/la-fi-ucla-forecast-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2