Secretele discuțiilor concernului Volkswagen care ar fi vrut să cumpere Opel

Volkswagen și-a manifestat interesul față de preluarea constructorului auto Opel, se arată într-un raport din presă și ar fi avut pentru acest lucru chiar și sprijinul guvernului federal. Negocierile cu concernul-mamă american, General Motors (GM) au fost abandonate din anul 2014 datorită prețului mult prea mare de achiziție cerut de americani, raportează cei de la Bild am Sonntag.

Fostul director executiv al companiei, Martin Winterkorn, a informat-o atunci pe Angela Merkel, cancelar al Germaniei. Merkel l-a avertizat pe Winterkorn că guvernul federal va sprijini în orice privință o preluare a acestei mărci de origine germană.

Potrivit rapoartelor, discuțiile dintre VW și GM au fost demarate la finalul anului 2012. Volkswagen a planificat ca Opel Corsa să fie produs pe viitor pe platformă de VW Polo, Astra pe baza lui Golf și așa mai departe. Un motiv pentru abandonarea discuțiilor ar fi fost patentele GM, care se regăsesc în mașinile Opel. Acestea ar fi majorat atât de mult prețul de achiziție pentru companie încât VW s-a retras în cele din urmă.

VW a confirmat pentru presă că aceste discuții au existat, dar nu a dorit să ofere mai multe informații pe marginea acestui subiect. Un purtător de cuvânt al GM a catalogat raportul ca fiind incorect, iar Opel nu a dorit să facă nici un fel de declarații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bericht-VW-wollte-Opel-kaufen-article19730273.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 25