Secretul de a da bani ca sa nu-si dea duhul bancile grecesti de la noi, a fost dezvaluit de altii nu de Mugur Isarescu, stiutorul miscarii de fonduri

bce(1) 

De cateva zile s-a aflat ca Banca Centrala Europeana (BCE) a creat linii secrete de finantare, constand in facilitati de credit bilaterale, catre Romania si Bulgaria, in cadrul eforturilor de a convinge bancile centrale sa nu opreasca sustinerea subsidiarelor bancilor din Grecia. Informatia referitoare la acest sprijin pentru subsidiarele bancilor elene a aparut in conditiile in care Banca Centrala Europeana a decis joi sa extinda finantarea de urgenta a bancilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, la aproape 90 de miliarde de euro, potrivit Financial Times.

Bancile elene Piraeus Bank, National Bank of Greece, Eurobank si Alpha Bank detin active substantiale in Europa de Est. Bancile elene detin aproximativ 12% din activele bancare din Romania (prin Piraeus Bank, Banca Romaneasca, Bancpost si Alpha Bank) si peste o cincime in Bulgaria. Daca aceste active ar fi trecute sub controlul bancilor centrale nationale, bancile mama ar fi afectate imediat, ceea ce ar putea da o lovitura finala sistemului financiar elen.

“Exista temerea ca daca cineva va actiona primul, toata lumea va urma exemplul”, a spus o persoana apropiata situatiei. Sursa a spus ca BCE a creat aranjamente speciale swap(linii bilaterale de creditare) cu Romania si Bulgaria, pentru a le asigura ca bancile elene vor beneficia de finantare pe perioada crizei. Linii swap similare, prin care bancile centrale se pot imprumuta de la BCE pentru a reimprumuta bani pe piata locala, au fost utilizate in perioada crizei financiare din zona euro, dar au fost anuntate public, la noi nu.

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei au refuzat sa comenteze in legatura cu noua linie de finantare, dar au spus ca bancile elene din Romania sunt solide si ca acestea pot refuza sa permita actionarilor sa retraga depozite. De asemenea, aceste banci pot atrage lichiditati de la BNR, daca situatia se va inrautati. Oflicialii BCE si ai Bancii Nationale din Bulgaria au refuzat la randul lor sa comenteze. BCE monitorizeaza situatia prim teleconferinte zilnice cu toate tarile unde bancile elene desfasoara operatiuni, intre acestea aflandu-se si Albania, Macedonia si Serbia.

—————————————————————————————————————————————–

regular_smile….si tot despre secrete…..Din surse secrete NASA, natia Romana a fost aleasa pentru a coloniza planeta Marte.
Din toate natiile studiate au fost alesi Romanii pentru ca intru-n viitor habitat artificial pe Marte ar rezista cel mai bine.
Nu au nevoie de spatiu verde. Daca acesta exista il distrug.
Habitatul va fi construit gen scara de bloc cu doua banci la intrare.
Pentru divertisment le ajunge un joc numit table. Nu au nevoie de gym sau piscina.
In caz de suprapop…are subiectul feminin poate fi convins usor sa-si arunce copiii la ghena de gunoi. Daca decizia s-a considerat gresita copiii pot fi recuperati dupa trei zile. Si culmea, traiesc.
Romanii se hranesc cu 80 la suta paine 5 la suta seminte de floarea soarelui iar restul soia si Euri.
Singurul animal insotitor va fi cainele comunitar.
Viata Romanilor este foarte simpla. Barfa sau zvonurile sunt ratiunea lor de a trai. In acest scop vor fi introduse in habitat asa numitele panarame care vor trai cu nulitatile manageri si vor fi invidiate si barfite de nevestele grase si oxigenate ale capabililor cu studii.
Habitatul va fi aprovizionat in cantitati suplimentare cu prize, becuri, clante, capace de WC si robineti. Romanii fura aceste obiecte. Inca nu se stie de ce. Obiectele furate se pot gasi in apartamentele lor in vitrina din sufragerie. Se presupune ca sunt furate in special de capabilii cu studii si aduse acasa ca un trofeu.
In acest caz nevestele grase si oxigenate au orgasme multiple exclamand: “Costel al meu este si destept si descurcaret!”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 35