Secretul longevităţii la femei

APDJWK

Secretul longevităţii la femei
Femeile cara fac copii la 30 de ani sunt mai susceptibile de a duce o viata mai lunga decat cele care dau naștere la 20 de ani, conform unor noi cercetări.
Cercetatorii de la Universitatea din Boston au evidențiat o legătură între vârsta mamei la nașterea ultimului copil și o durată de viață mai lungă. Studiul a constatat ca femeile care au avut ultimul copil după vârsta de 33 au fost de doua ori mai susceptibile de a sărbători şi 95-a zi de naștere, decât cele care au dat naștere pentru ultima oară la 29 de ani. Beneficiile variantelor genetice care permit femeilor să rămână fertile poate fi explicatia.

Pentru acest studiu, cercetatorii au analizat datele Long Life Family(LLFS), o investigație genetică și socială a 551 de familii. Oamenii de stiinta au analizat datele provenit de la 311 de femei care au supraviețuit până la 96 de ani, comparativ cu 151 de femei care au murit la vârste mai mici. Folosind datele de la toate cele 462 de femei din LLFS, echipa a aflat că a existat o legătură puternică între longevitate si varsta inaintata la nastere. Acestia au observat ca femeile care au avut ultimul copil după vârsta de 33 au avut de doua ori mai multe sanse de a supravietui pana la 95 de ani sau mult mai mult, comparat cu grupul de control care au avut ultimul copil la varsta de 29.

“Desigur, acest lucru nu înseamnă că femeile ar trebui să aștepte să aibă copii la bătrâneţe în scopul de a îmbunătăți șansel de a trai mai mult,” a adaugat cercetătorul Thomas Perls, citat de Huffington UK. Dar, studii anterioare din SUA au obtinut aceasi legătura între sarcini ulterioare și o viață mai lungă.

http://www.ibtimes.co.uk/older-mums-live-longer-giving-birth-over-33-linked-slower-ageing-process-1454344

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =