Secretul succesului fotbalistilor germani, folosit in businessul performant

Snapshot 2014-07-13 10-24-22

Ca oameni de afaceri stim ca o organizare impecabila a sistemului informatic al businessului ne permite sa luam decizii cat mai bune. Doua, sunt aplicatiile care ne pot face viata mai usoara CRM-ul, adica Managementul Relatiilor cu Clientii (Nu poti imbunatatii un proces sau un produs ce nu este masurat. Nu poti masura fara a face inregistrari) si al doilea ERP-ul, Planificarea Resurselor Companiei (este mai usor sa scazi cheltuielile cu 5% decat sa cresti vanzarile cu 5%).

Pe plan mondial marii producatorii de software profesional extrem de performant in business sunt companii ca SAP, ORACLE, CISCO, MICROSOFT s.a. Unul dintre acestia, SAP, de origine germana si-a oferit serviciile intr-un business nou FOTBALUL. Astfel, un anume Joachim Low, care are oaresice legaturi cu nationala de fotbal a Germanieii -:), a achizitionat o tehnologie de ultimă oră pentru Mondialul din Brazilia, care l-a ajutat să analizeze adversarii şi să ia cele mai bune decizii în pregătirea partidelor.

Secretul nemţilor consta in tehnologia care se chiama Match Insights, fiind dezvoltată de compania germană SAP AG ,cum spuneam mai sus, şi e folosită de staff-ul tehnic în pregătirea partidelor şi la antrenamente. Ce ar putea face o astfel de aplicatie care are legaturi cu businessul?

Ca si intr-o companie in care e de ajuns sa ai cinci departamente cu cate 10 oameni si iata ca deja ai 50 de surse de informatii care produc date zilnic de ordinul zecilor, si care la randul lor, multiplicate cu numarul zilelor dintr-o luna inseamna mii de informtii pe baza carora trebuie sa iei o decizie-cum faci? -simplu apelezi la tehnologii de prelucrare a datelor in format optimizat pe baza criteriilor tale, nu ale altcuiva, cum sustine si un specialist in domeniu, bihorean de-al nostru, dl CORNEL SABAU de la ROCOSOFT implicat chiar si in businessul optimizarii sanatatii.

Asa si la fotbalistii germani.Cum fac-mai multe camere instalate pe stadion înregistrează mii de date şi informaţii în privinţa fiecărui jucător, poziţionarea pe teren, viteza, maniera de joc, stil de abordare, istoric comportamental, samd. Urmare centralizarii  acestor informaţii intr-un creuzet decizional, software-ul creaza rapoarte care  sunt puse la dispoziţie antrenorului Low,  jucătorilor si tuturor celor interesati ca masinaria de fotbal sa functioneze aproape de perfectiune. Schweinsteiger, Müller, Kroos sau Özil primesc on line  pe telefoane, tablete, oriunde ar fi, informaţii despre viitorii adversari: cum se deplasează în teren, cît timp ţin mingea la picior şi alte date în privinţa performanţelor individuale, asa fel ca sa poata gandi continuu la pregatirea strategiei de joc.

Snapshot 2014-07-13 19-11-13

 

Destainuirile unui cotidian brazilian au evidentiat ca tehnologia lui SAP, Match Insights a fost folosită în premieră la meciul cu Portugalia, din grupe, cand scorul de  4-0 explica multe,ca dealtfel si 7-1 cu Brazilia. Oliver Bierhoff, directorul sportiv al naţionalei Germaniei, într-un interviu pentru ESPN comenta cum merge programul: “Jerome Boateng a întrebat cum se deplasează jucatorul x în zona careului. Şi a aflat folosind această tehnologie. Înaintea partidei cu Franţa, am putut vedea că echipa adversă acoperă foarte bine zona centrală, dar lasă spaţii mari pe benzile laterale, care pot fi exploatate. Aşa am decis tactica din acel meci”.

Snapshot 2014-07-13 19-12-47

 

“Implicarea SAP a transformat radical experiența de fotbal pentru antrenori, jucători, fani și mass-media”, a declarat Oliver Bierhoff, ambasadorul SAP si manager al echipei naționale de fotbal a Germaniei.

 

“Imaginați-vă acest lucru: În doar 10 minute, 10 jucători, cu trei mingi marcate cu leduri ca in imagine, pot produce peste 7 milioane de puncte de date. SAP Match Insights poate procesa acestea în timp real. Cu SAP, echipa noastra poate analiza această cantitate imensă de date pentru a personaliza antrenamentul și să se pregătească pentru urmatorul meci ”


Revenind la problemele noastre de business trebuie sa retineti ca aceste sisteme informatice de mare performanta s-au specializat deja pe domenii cum sunt si cele de sanatate unde un DEP-dosar electronic de sanatate il va ajuta pe medic sa  ia o decizie cat mai corecta pe baza de informatiilor din istoricul nostru si nu in functie de viteza si volumul mainii indreptate spre anumite zone vestimentare de depozitare a bancnotelor europene sau americane-:).

Snapshot 2014-07-13 12-18-42

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile….Ca un înfocat fan al Braziliei, îmi este foarte rușine să ies din casă in zilele astea…

Mai nou, mi-e rușine să ies și prin curte, de când am observat că al meu câine – un Ciobănesc German – când mă vede, nu latră, ci râde în hohote….

—————————————————————————————————————————————

Anul 1999: Brazilia 4 – 0 Germania;

Anul 2002: Brazilia 2 – 0 Germania;

Anul 2004: Brazilia 1 – 1 Germania;

Anul 2014: Brazilia 1 – 7 Germania;

Concluzia:

Nemții își plătesc întotdeauna datoriile….

——————————————————————————————————————————————–

 

merkelbrazilia

One thought on “Secretul succesului fotbalistilor germani, folosit in businessul performant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 92