Analistii sutelor de oameni bogati care au acumulat averi de milioane de dolari, nu spun si faptul ca antreprenorii au obiceiul de a lua prompt decizii si de a le schimba lent

seo-secrets-success

SECRETUL SUCCESULUI IN AFACERI SI IN VIATA

Napoleon Hill, autor din perioada Marii Depresii si fost consilier al presedintelui Franklin D. Roosevelt, a decis, in urma cu 76 de ani, sa descopere secretele avutiei. In acest sens, Napoleon a intervievat 500 dintre cei mai de succes oameni din SUA, precum Henry Ford, Andrew Carnegie si Charles M. Schwab.

Rezultatele sondajului lui Hill, traduse in cartea “Think and Grow Rich”, au determinat aparitia unui best-seller remarcabil, iar autorul si-a cladit reputatia de pionier al literaturii motivationale. Business Insider a adunat 15 din citatele memorabile ale lui Napoleon Hill.

 

“Intr-adevar, gandurile se transforma in lucruri, lucruri puternice, cand sunt combinate cu obiectivul, perseverenta si dorinta nebuna de transpunere in bogatie sau in obiecte materiale”.

 

“Esecul este un sarlatan cu un fin simt al ironiei. Este nevoie de o mare stapanire de sine, atunci cand faci un pas gresit, ratand obtinerea unui succes, care era atat de aproape”.

 

“Slabiciunea principala a tuturor sistemelor educationale este ca nu predau si nici nu incurajeaza luarea deciziilor definitive. Ar fi excelent daca nicio facultate nu ar accepta un student care nu si-a stabilit inca scopul, in privinta disciplinelor pe care doreste sa le studieze”.

 

“Una din marile slabiciuni ale omenirii este familiaritatea omului obisnuit fata de cuvantul IMPOSIBIL. El cunoaste toate regulile care nu vor functiona. El cunoaste toate lucrurile care nu pot fi facute… In urma cu multi ani, am cumparat un dictionar excelent. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa elimin cuvantul IMPOSIBIL din paginile acestuia. Acest cuvant nu este benefic pentru evolutia ta”.

 

“Pentru a castiga, miza cea mare in aceasta lume aflata in continua schimbare, trebuie sa surprinzi spiritul marilor pionieri ai trecutului, ale caror visuri au oferit civilizatiei adevaratele valori, spiritul care este de fapt “sangele” din venele tarii noastre; ei ne-au oferit oportunitatea de a dezvolta si promova talentele Americii”.

 

“Ideea care spune ca trebuie sa incepi de jos si sa evoluezi pare logica. Totusi, prea multi dintre aceia care au inceput de jos nu au reusit niciodata sa se ridice indeajuns de mult incat sa vada oportunitatea, asa ca au ramas la urma. Vederea de pe fundul borcanului nu este nici incurajatoare, nici optimista. Ea ucide ambitia”.

 

“Unii oameni cred, in prostia lor, ca doar BANII pot produce bani. Nu este adevarat! DORINTA, transpusa in bani, prin principii solide, este agentia prin care sunt facuti banii. Banii sunt doar o materie inerta. Nu se misca, nu gandesc, nu vorbesc, dar il auzim pe acel om care isi doreste sa aiba bani cum ii cheama la el.”

 

“Multi oameni incurca dorintele cu menirea lor. Cerintele sau dorintele tale financiare nu au nicio legatura cu valoarea in sine. Valoarea ta este redata in totalitate de capacitatea de a oferi un serviciu util sau de capacitatea de a-i determina pe altii sa ofere un asemenea serviciu pentru comunitate”.

 

“Multi lideri importanti incep sa se dezvolte in umbra altor lideri. Ei devin lideri importanti deoarece au fost niste “ucenici inteligenti”. Cu unele exceptii, un om care nu poate urma in mod inteligent un lider nu poate deveni pe viitor un conducator eficient”.

 

“America ofera toate libertatile si oportunitatile pentru acumularea bogatiei, necesare unei persoane oneste. Cand cineva merge la vanatoare in scop recreativ, altcineva selecteaza terenul de vanatoare, unde jocul poate fi desfasurat conform regulilor. Cand cauti bogatia, se aplica aceleasi principii”.

 

“Dorinta nu iti va aduce bogatia. Persistenta, insotita de ocolirea esecului, vor determina insa aparitia bogatiei”.

 

“Analistii sutelor de oameni bogati care au acumulat averi de milioane de dolari, nu spun si faptul ca antreprenorii au obiceiul de a lua prompt decizii si de a le schimba lent, daca si cand este nevoie de o transformare. Cei care nu reusesc sa acumuleze bani, fara exceptii, au obiceiul de a lua decizii foarte lente, pe care le schimba rapid si prea des”.

 

“Opiniile reprezinta cea mai ieftina marfa din lume. Toti oamenii au opinii, pe care le expun in fata celorlalti, dornici sa le accepte. Daca te lasi influentat de opinii cand iei anumite decizii, nu vei reusi sa iti transformi propria dorinta in bani.”

 

“Cei care vorbesc prea mult fac prea putin. Daca preferi sa vorbesti, in loc sa asculti, te privezi singuri de unele oportunitati, de cunoastere si iti expui fara sa vrei planurile si obiectivele in fata unor oameni pregatiti sa te invinga, deoarece te invidiaza”.

 

“Cand bogatia inlocuieste saracia, schimbarea se face prin planuri bine executate. Saracia nu are nevoie de planuri. Nu are nevoie de ajutor, deoarece este oricum transanta si nemiloasa. Bogatia este timida si emotiva. Ea trebuie sa fie “sedusa”, spre deosebire de teribila saracie”.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 73