secretul vietii

images

Motivaţia te face să trăieşti mai mult
Potrivit unor cercetări, a avea un scop, indiferent ce scop, îţi lungeşte viaţa, sau cum spun americanii „ adauga ani vietii tale”. Conform unui studiu relizat pe 7.000 de americani, nu numai că aceasta contribuie la o îmbătrânire sănătoasă, dar poate, de asemenea, să fie suficientă pentru a opri moartea timpurie. Aşadar, studiul a urmărit sănătatea fizică și mentală a peste 7.000 de adulti din SUA cu vârste cuprinse între 20 şi 75 de ani. Scopul lor în viață a fost evaluat de măsura în care au fost de acord, sau nu, cu trei declarații:
• Unii oameni rătăcesc fără țintă prin viață, dar eu nu sunt unul dintre ei
• Îmi trăiesc viața de zi cu zi dar nu mă gândesc la viitor
• Simt uneori ca am facut tot ce este de făcut în viață

Cu 14 ani mai tarziu, cercetatorii au descoperit că oamenii motivaţi au trăit mai mult decât omologii lor, chiar si atunci cand erau controlaţi de alti factori, cum ar fi starea de spirit negativa.
Mai mult decât atât, anii adăugati nu pare să depindă de vârsta persoanei, sau dacă au sau nu, un loc de muncă. Cu alte cuvinte, având un scop în viață este bine pentru noi, spun cercetatorii. Patrick Hill, de la departamentul de psihologie la Universitatea Carleton din Canada, a declarat ca ideea de a trăi o viață în care ai un scop – stabilirea unor obiective mari, care direcționează activitățile dumneavoastră de zi cu zi – este protecție excelenta impotriva factorilor demobilizatori.

http://www.bbc.com/news/health-27393057

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1