Sectorul digital depășește construcția de mașini

Informatica și telecomunicațiile au devenit pe parcursul anilor o industrie-cheie în Germania. Acolo lucrează mai mulți oameni decât în industria auto sau a construcțiilor de utilaje, iar vânzările cresc constant. Lucrurile ar putea merge chiar mai bine, dar lipsește forța de muncă calificată.

Sectorul digital a devenit cel mai mare angajator industrial din Germania, înaintea unor domenii precum construcția de mașinării și cea de automobile. În domeniul tehnologiilor informaționale, telecomunicații și electronică de divertisment la sfârșitul anului vor fi angajați 1,077 milioane de oameni doar în Germania, spune Achim Berg, președinte al Asociației Industriale Bitkom. Această cifră reprezintă o creștere de 30.000 de joburi față de anul precedent.

La sfârșitul anului 2016 existau 1,047 milioane de angajați în domeniul construcțiilor de mașinării. După aceea urmează industria electrică (847.000 de locuri de muncă) și cea automobilistică (764.000).

În domeniul Bitkom ar putea fi angajați mai mulți oameni, dacă ar exista forță de muncă calificată, spune Berg. La finalul anului 2016 au existat în Germania fix 50.000 de locuri de muncă deschise pentru specialiști IT.

Pe lângă o creștere a numărului de angajați, industria digitală a înregistrat și o creștere a vânzărilor: piața germană pentru tehnologia informației, telecomunicații și electronică de divertisment este estimată pentru anul curent la 160,8 miliarde de dolari. Astfel Bitkom majorează prognoza de creștere cu 0,6 puncte procentuale la un total de 1,9%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Digitalbranche-ueberholt-den-Maschinenbau-article20102226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2