Sectorul serviciilor crește mai rapid

d8e473e296b0b4af62bbcd2e4c624138În sfârșit o veste bună din China: ofertanții de servicii din Regatul Mijlociu au luat avânt în luna decembrie a anului trecut. Indexul corespunzător Caixin, pentru achizițiile managerilor crește puternic.

Acitivtatea în sectorul chinez al serviciilor a crescut în luna decembrie la fel de puternic cum nu s–a mai întâmplat de șase luni. Economiștii au văzut acest lucru ca o dovadă a faptului că măsurile de stimulare a guvernului au determinat creștere în anumite domenii.

Indexul Caixin al achizițiilor managerilor pentru sectorul serviciilor a crescut în luna ianuarie la 52,4 puncte de la 50,2 puncte în luna decembrie, după cum au publicat Caixin Media Co și cercetătorii de piață de la Markit. Astfel că acesta s-a situat semnificativ peste nivelul de creștere de 50 puncte.

Dezvoltarea rapidă din sectorul serviciilor a compensat semnificativ slăbiciunea din sectorul productiv, ceea ce denotă o mai bună structură economică, spune He Fan, economist-șef la Caixin Insight Group. Guvernul ar trebui să aprofundeze reformele, să faciliteze controalele administrative, precum și să reducă restricțiile de la intrarea pe piață a ofertanților de servicii. Toate aceste măsuri vor sprijini sectorul serviciilor.

Sectorul serviciilor din China a fost în ultima vreme unul dintre puținele puncte strălucitoare din economia țării. În anul 2015 serviciile au reprezentat o pondere de 50,4% în produsul intern brut, după 48,1% în anul 2014.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Dienstleistungssektor-waechst-schneller-article16915891.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =