Seehofer vrea să îl invite pe Trump la Bayern

 

63ea77e6e82a1fdb7fe21bba4276593e

Premierul landului german Bayern, Horst Seehofer, nu pare să țină cont de ce spun alții și vrea să se întâlnească și cu acei politicieni care nu sunt bineveniți la Berlin. Acum el dorește să îl invite pe viitorul șef al statului american, Donald Trump. El are în vedere chiar și o dată exactă.

Premierul bavarez și director al CSU, Horst Seehofer, l-a invitat pe noul președinte american Donald Trump, să facă o vizită la Bayern, spun rapoartele din presă. Seehofer l-a felicitat pe Trump după alegerea sa și subliniază faptul că acesta este binevenit oricând în landul Bayern.

Seehofer a dat și o posibilă dată pentru vizita președintelui american și anume cu ocazia conferinței de la München pe probleme de securitate, ce va avea loc în februarie anul următor. Conferința va avea loc între 17 și 19 februarie anul viitor, deci cu aproximativ patru săptămâni după ce Trump va depune oficial jurământul. La această conferință pe probleme de securitate în fiecare an participă numeroși șefi de stat și de guverne, precum și miniștri de externe sau ai apărării din străinătate, împreună cu reprezentanți militari de rang înalt ce sosesc în capitala bavareză din toate colțurile lumii.

În ultimele luni Seehofer a subliniat, prin propria sa agendă de politică externă, că nu este de acord cu politica guvernului federal practicată de cancelarul Angela Merkel. Astfel că s-a decis să îl invite pe populistul premier ungar Viktor Orban sau pe președintele rus Vladimir Putin în Bayern.

http://www.n-tv.de/politik/Seehofer-laedt-Trump-nach-Bayern-ein-article19176151.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 13