SEF NOU LA NOKIA

image

Nou șef la Nokia
Telefoanele mobile aparțin acum de Microsoft. Iar brusc Nokia înregistrează din nou profit. Compania finlandeză se bazează acum pe servicii de cartografiere și echipamente de rețea, prezentând în același timp un nou șef.

Nokia are un nou șef, Rajeev Suri. Acesta va deveni șeful grupului de tehnologie finlandez în luna mai. Născut în India, Suri a renovat divizia de rețele a Nokia în calitate de șef al NSN, realizând economii de miliarde. Acum el este axat în principal pe dezvoltarea părților companiei care nu au fost vândute către Microsoft.

Săptămâna trecută cedarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft a devenit finală. Această divizie a provocat pierderi în primul trimestru de 347 de milioane de euro. Vânzările au scăzut pe întregul an cu 30%, până la 1,93 miliarde de euro, după cum reiese din cifrele trimestriale ale Nokia. Microsoft va plăti pentru divizia de dispozitive Nokia suma de 3,79 miliarde de euro, precum și alți 1,65 miliarde de euro pentru licențe pe 10 ani.

Afacerile rămase Nokia, de la NSN și serviciul de hărți au încheiat primul trimestru cu un profit de 108 milioane de dolari. Deși vânzările au scăzut, de asemenea, cu 15% până la 2,66 miliarde e euro, declinul a fost mai moderat. Nokia vrea să aducă prin NSN inovație în următoarele generații de rețele de telefonie mobilă. Acestea, sub denumirea de “5G” ar urma să aducă o transmisie de date mult mai rapidă și mai stabilă.

Nokia Grup a raportat în primul trimestru pierderi în valoare de 239 de milioane de euro în divizia sa de telefoane mobile. Divizia a concluzionat faptul că telefoanele simple, ce reprezentau un procent mare din totalul de unități vândute suferă datorită cererii tot mai mari de smartphoneuri. Iar smartphoneurile Nokia Lumia rulează sistemul de operare Microsoft Windows, cu toate că acesta mai are mult de recuperat în spatele marilor rivali Google Android și Apple iOS.

Nokia intenționează să distribuie mare parte din veniturile obținute din vânzarea diviziei de telefoie mobilă către acționari.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/neuer-chef-nach-microsoft-deal-suri-fuehrt-die-nokia-reste-1.1946382

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 55