Șefa GM vorbește cu conducerea Opel

Ieri s-a dat publicității faptul că, concernul american General Motors urmărește despărțirea de Opel iar consiliul nu a fost nici măcar odată informat despre așa ceva. În mijlocul neliniștii create șefa GM, Mary Barra, vine la Rüsselsheim pentru discuții.

În mijlocul dezbaterii privind o posibilă vânzare a Opel, șefa concernului american General Motors a călătorit la sediul central al producătorului auto. Producătorul auto german a confirmat faptul că șefa GM, Mary Barra, a sosit la Rüsselsheim pentru discuții cu echipa Opel.

GM și grupul francez PSA, cu mărcile sale Peugeot și Citroën au explicat marți că vor exista discuții pentru consolidarea parteneriatului, ceea ce se poate traduce într-o preluare a mărcii Opel. O vânzare ar permite concernului american să se despartă de cea mai puțin profitabilă divizie europeană a sa.

După cum scriu cei de la Manager Magazin, directorii Opel au fost foarte surprinși de negocierile de preluare cu PSA: Conducerea a fost informată prima dată marți dimineața cu privire la planuri, prin intermediul telefonului. Doar CEO-ul Opel, Karl-Thomas Neumann, a fost informat puțin mai devreme.

Ziarul spune că Neumann lucrează de luni de zile pentru restructurarea Opel până în anul 2030 într-o marcă de top în domeniul automobilelor electrice. În primăvară, cel târziu în mai, directorul GM se va decide cu privire la planul electric.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GM-Chefi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 40