Șeful băncii centrale a Chinei potolește piețele

Moneda chineză Yuan a pierdut anul trecut din valoare mai mult decât a făcut-o în ultimii 20 de ani adunați. Cel puțin banca centrală a țării crede că această tendință se apropie de sfârșit. Cu toate acestea, directorul instituției atrage atenția cu privire la o altă problemă și anume valul de critici din partea SUA.

China contracarează îngrijorările privind o devalorizare continuă a monedei sale naționale. Cursul de schimb pentru Yuan se va stabiliza “în mod automat” în acest an pentru că economia este mai puternică iar “încrederea globală în perspectivele de creștere” pentru cea de-a doua economie a lumii va crește din nou, a spus vineri guvernatorul băncii centrale a Chinei, Zhou Ziaochuan, cu ocazia Congresului Popular de la Beijing.

El a adăugat că incertitudinile de pe piață globală de valută sunt doar parțial previzibile și slăbiciunea este una normală. Yuan-ul, monedă care s-a devalorizat anul trecut cu 6,5% față de dolar, ceva ce nu s-a mai întâmplat din anul 1994, este un punct important al conflictului dintre China și noul președinte american, Donald Trump. În timpul campaniei sale electorale Trump a descris de mai multe ori China ca fiind o țară manipulatoare, care păstrează artificial yuan-ul la un nivel redus, pentru a promova exporturile naționale. Cu un curs de schimb avantajos, mărfurile sunt mai atractive pe piața mondială.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Zentralbankchef-beruhigt-Maerkte-article19739135.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 36